Nå til søndag er den store «Beer and Pizza day», og selvfølgelig skal det feires på best mulig måte! Ølen er allerede i boks i form av vår favoritt ingefærøl, da gjenstår bare pizzaen. Her er en enkel og kjempegod oppskrift på pizzasnurrer som du kan by vennene dine på i helgen. Enjoy!
TIL DEIGEN TRENGER DU:
- 6-7 dl mel
- 2 dl vann
- 2 ss olje
- 1 pk tørrgjær
FYLL:
- Ketchup
- Chorizo eller pepperoni
- Revet ost
Begynn med deigen. Varm opp 2 dl vann til litt mer enn kroppstemperatur, tilsett olje og tørrgjær (tips: varm gjerne opp bollen du skal bake i så gjærblandingen ikke kjøles ned til under kroppstemperatur). Tilsett mel til du får en jevn deig som ikke er for seig, men heller ikke for tørr. Prøv deg frem med deler av melet, i denne oppskriften brukte jeg ca 6,5 dl. Bruk resten til kjevlingen.
La deigen heve til dobbel størrelse i ca en halvtime. Er du like dårlig til å bake som jeg og alltid lager steinhard bakst, er er det lurt med noen heve-tips her. Fyll vasken med varmt vann og legg et lokk eller håndkle over bollen. Til etterhevingen kan du varme ovnen til 50 grader og la brettet stå i ca 20 minutter. Da kan jeg nesten garantere luftig bakst!
Til fyllet kan du i grunn bruke hva du vil. Her har jeg gjort det veldig enkelt, men samtidig smakte det kjempegodt. Rull ut deigen til en firkant. Spre et tynt lag ketchup over hele flaten, strø over ost og fordel chorizoen. Rull pizzaen sammen til en pølse og del opp i skiver, akkurat som når du lager kanelsnurrer. Etterhev i ca 20 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader og stek i 10 minutter, lenger om du lager tykkere bunn eller skiver.
Perfekt som småmat til fest. Nytes med et glass kaldt øl eller ingefærøl!