Helgens punch-drink passer både til mørke høstkvelder og til månedens halloweenfester. Den har en fantastisk god kryddersmak, og har samtidig en balansert sødme og syrlighet.
DU TRENGER:
- Bourbon
- Pinot grigio (en type hvitvin)
- Eplecider
- Sitronsaft
- Honning
- Brunt sukker
- Pumpkin pie spice
- Eple, pære og appelsin
Denne oppskriften er nok til en liten bolle med punch, nok til ca 6-7 personer. Kan gjerne dobles eller triples!
Skjær 1 eple, 1 pære og 1 liten appelsin og legg i en skål. Tilsett et par teskjeer sitronsaft, 4 spiseskjeer honning og 4 spiseskjeer brunt sukker (kan justeres etter eget sødme-ønske). Bland dette godt sammen.
Tilsett 1 flaske pinot grigio, 1 liten boks eplecider og 1-2 dl bourbon ettersom hvor sterk du ønsker den.
Til slutt skal "hovedingrediensen" tilsettes. Pumpkin pie spice er kanskje ikke så lett å få tak i i norge, men det er veldig enkelt å lage din egen krydderblanding: bland 4 deler malt kanel, 2 deler malt ingefær, 1 del muskat, 1 del allehånde og 1 del malt nellik. Denne kryddeblandingen kan du lagre og brukes til blant annet bakst, på popcorn, i kaffe og mye annet. Til punchen tilsetter du ca 1/3 teskje.
Tilsett gjerne isbiter om ingrediensene ikke er avkjølt fra før. Rør rundt til alt er godt blandet, og server i glass med eple, pære eller appelsin!